Logo Pic
mobilrajongo.blog.hu 2024. április 09.

Kényelmesen Bárhová Tallpower V2400 Hordozható Töltőállomás Teszt

Ha szeretnénk mindig biztosítani az áramellátást különböző helyszíneken, függetlenül a tartózkodási helyünktől, akkor valószínűleg találkoztunk már a Power Station - hordozható töltőállomás - fogalmával.

kenyelmesen_barhova_tallpower_v2400_hordozhato_toltoallomas_teszt.png

Ezek a töltőállomások 2022 után rendkívül népszerűvé váltak, mivel valós alternatívát jelentenek a környezetszennyező és zajos generátorok helyett. Többször teszteltünk már olyan hordozható akkumulátorcsomagokat, amelyek beépített inverterrel, töltésvezérlővel, BMS akkumulátorvédelemmel és különböző töltőkimenetekkel rendelkeznek.

A V2400 két dobozban érkezik, szivacsbetéttel biztosítva a védelmet, és kiegészítőkkel a felső részében. Kapsz egy AC töltőkábelt, amelynek adaptere már beépítve van a töltőállomásba, egy napelemes töltőkábelt MC4 csatlakozóval, illetve XT90-es csatlakozóval, egy autós töltőt és a használati utasítást.

A Tallpower V2400 nem egy könnyű hordozható egység, amit könnyen hordozhatnánk hosszú távokon. Nem csak azért, mert viszonylag nagy, 390 × 285 × 320 mm-es méretei vannak, hanem mert súlya is 20,5 kg. Ennek ellenére ez a modell főként lakóautóban, kempingezéshez vagy otthoni energiatároláshoz használható.

Annak ellenére, hogy nehéz, a V2400 könnyen szállítható rövid távolságokon is, mivel rendelkezik hordozófogantyúkkal mindkét oldalán. A felső rész fedéllel lezárt rekesze praktikus tárolási lehetőséget biztosít a mellékelt kábelek számára.

Összességében a Tallpower a klasszikus dizájnra épít, ami más gyártók termékeinél is megtalálható. Annak ellenére, hogy viszonylag olcsó, jó minőségű anyagok felhasználásával rendelkezik.

Az előlap jobb felső sarkában található főkapcsolóval lehet be- és kikapcsolni az erőművet. Alatta van az ezüst színű töltési teljesítmény szabályozó gomb, amellyel csökkenthető a töltési teljesítmény az akkumulátor védelme érdekében. 1100 watt mellett 900, 700, 500 és 300 watt is beállítható. Összesen 13 kimenet áll rendelkezésre a különböző fogyasztókhoz.

Az USB és a DC, valamint az AC portok külön gombbal aktiválhatók. 4x USB-C (3x PD20W, 1x PD100W) és 2x USB-A port (QC3.0 18W) található. Bal oldalon a gumidugókkal lezárt egyenáramú kimenetek vannak, 2 db DC 5521 kimenet (12V/3A), egy szivargyújtó aljzat (12V/10A) és egy XT60 (12V/25A) csatlakozóaljzat.

Az előlapon elhelyezett LED lámpa kellemes meleg fényt biztosít, vagy SOS jelzést is adhat vészhelyzetben.

Sajnos nincs telefonos alkalmazás, de az előlapon található LCD panel részletes információkat nyújt a pillanatnyi állapotról. Itt látható, hogy melyik kimenet használatban van, a bemeneti és kimeneti teljesítmény, a várható üzemidő vagy töltési idő, valamint az akkumulátor töltöttségi szintje. A szimbólumok figyelmeztetnek a túlmelegedésre vagy a túlterhelésre.

A töltőcsatlakozók az erőmű bal oldalán találhatók, egy műanyag fedél alatt. Többféle lehetőség van a töltésre, a napelemes töltés a preferált módszer az MPPT bemeneten keresztül.

A másik lehetőség a mellékelt autós töltő, vagy a hálózati töltőkábel használata. A harmadik lehetőség a napelem és a hálózati töltés kombinációja.

A jobb oldalon találhatók a három hagyományos EU szabvány szerinti konnektorok, amelyek 230 V-ot szolgáltatnak 50 Hz-en. A váltakozó áramú kimeneteken 2400 W folyamatos teljesítményt ad a gép.

A Tallpower V2400 lítium-vas-foszfát (LiFePO4) akkumulátort használ, amely hosszabb élettartamot és jobb biztonságot nyújt. A beépített akkumulátor felügyeleti rendszer folyamatosan figyeli az akkumulátor állapotát, és védelmet biztosít számos káros hatás ellen.

Az UPS funkció lehetővé teszi, hogy az erőmű vészhelyzeti tápegységként működjön á

ramkimaradás esetén. A 3,2 voltos, 33140-es cellákból összerakott 48 V/15 Ah-s pakk 2160 wattórát ad.

A Tallpower V2400 jó ár-érték aránnyal rendelkezik, és számos kényelmi funkcióval rendelkezik, mint például a csendes működés, a portvédelem és a gyorstöltés.

Vissza a címlapra
Mobil rajongó
Legjobban pörgő posztok
Nagy natúr camembert teszt
Linda Morvai • 10 nap
A Milan elleni mérkőzés
venember83 • 7 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 6 nap
Agresti: Di Gregorio, Zirkzee és Greenwood valós célpont
venember83 • 3 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 9 nap
Cikkek a címlapról
Hibáink ajándékai
„Hibát elkövetni nem rossz; az a rossz, ha nem tanulunk belőle, hogy ne kövessük el újra.” (Colleen Houck) Hibák, hibák, hibák! Igyekszünk kerülni őket, mert rossz színben tüntetnek fel és kellemetlen helyzetbe hoznak. Ám sokkal több pozitívumot hordoznak, mint azt elsőre gondolnánk róluk.…
Ez a 3 ok miatt lehetnek ferdék a lábujjaid - mutatjuk a megoldást is
Ferde ujjak, bütyöktől szenvedő nagylábujj? Mutatjuk, mi okozza az elváltozásokat és a megoldást is rájuk Sokan küzdenek ferdén álló lábujjakkal vagy kezdődő bütyökkel, különösen a nyári időszakban, amikor előkerülnek a nyitott cipők. Ha Te is közéjük tartozol, itt az ideje, hogy felfedezd az…
>